09-02-06

Gelezen worden

Gelezen worden dat wil toch iedereen? Wat zou het nut van een blog zijn als hij niet gelezen wordt, niet door een ander noch door jezelf. Een woordenvloed die nooit meer wordt gelezen.

Een blog, de laatste post wordt gelezen, wat schiet er dan nog over van de vorige posts? Duiken jullie wel eens in de archieven stel ik mij zo de vraag? Soms komen de woorden vanzelf en soms ook niet. Zet je wat woorden neer. Herlees je. Verbeter je. Verwijder je.

Een blog, je moet er rekening mee houden dat hij (of is het zij? ik gok op hij) gelezen wordt. Soms zelfs gelezen wordt door mensen waar je niet het minste vermoeden van hebt dat zij je leven meelezen.

Ik heb daar al nare ervaringen mee. Het beïnvloedt je schrijven. Hoe ga je ermee om? Doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is? Anders schrijven misschien? Lezen en herlezen of datgene wat je net neergepend hebt wel voor publicatie vatbaar is. Of dit wel door iedereen mág gelezen worden.

Hoe open ik vroeger op mijn blog was, hoe gesloten ben ik hier geworden. Maar om nu terug te komen op dat gelezen worden. Uiteraard wil ik dat mijn schrijfsels gelezen worden. Dat wil toch iedereen?

22:25 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

toemme toemme toemme .. weer veel te laat :(

Gepost door: Donder | 10-02-06

Gelezen worden Ik denk te mogen zeggen dat ik weet waar je het over hebt. Een van de redenen waarom ik een hele tijd geen blog meer had was nu net omdat ik in één van mijn blogs veel te veel persoonlijke dingen plaatste. Ik ga over die kwesties verder weinig uitwijden. Zelfs nu nog heb ik al verschillende keren de neiging gehad om mijn huidige blog opnieuw te stoppen. De schrik zit er nog steeds in. En elk bericht, hoe onschuldig ook, heb ik tot nu toe meerder keren veranderd. En ja, soms vind ik het jammer dat er zo weinig mensen mijn blog bezoeken. Maar over het algemeen ben ik eerder gerustgesteld dat met die weinige bezoekers. Zolang er maar niemand meer vervelend doet kan ik daar wel mee leven.
gr.

Gepost door: Flater | 10-02-06

Reactie Melo melo

Gepost door: Jozef | 16-02-06

De commentaren zijn gesloten.