19-06-06

Vrouw officieel overleden..

aan de gevolgen van chronisch vermoeidheidssyndroom.

Een Britse lijkschouwer heeft dinsdag, klaarblijkelijk voor het eerst ter wereld, de dood van iemand aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CFS) toegeschreven, zo heeft het populair-wetenschappelijke blad New Scientist vrijdag in een flash op het internet gemeld.

Volgens de lijkschouwer kon een 32-jarige vrouw niet meer urineren vanwege het CFS waaraan zij al zes jaar leed. Het chronisch vermoeidheidssyndroom manifesteert zich onder een veelheid aan symptomen, varierend van extreme zwakheid, onmogelijkheid tot concentratie tot aanhoudende hoofdpijn. Patiënten kunnen er al jaren aan lijden. Maar de oorzaak blijft controversieel, waarbij psychiaters en biologisch denkende artsen heftig met elkaar in botsing komen.

De beslissing van de lijkschouwer is volgens de New Scientist een doorbraak voor hen die zeggen dat CFS een fysisch falen is. In het geval van Veronica Hamilton-Deeley was een ontsteking aan de ruggengraat vastgesteld, als een duidelijke manifestatie van de ziekte. Volgens de New Scientist manifesteert de ziekte zich onder meer in een overactivering van het immuniteitssysteem, wat aan de grondslag kan liggen van een ontsteking van het neurologisch weefsel. (belga)

20:41 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.